מלאכת גוי ביום כיפור האם מותרת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב, סבתא שלי היא אישה סיעודית שיש לה פיליפינית. כמובן היא לא צמה ביום כיפור ורציתי לדעת האם הפיליפינית אמורה להכין עבור סבתא שלי את כל המאכלים לפני כיפור והאם הפיליפינית גם אסורה בכל מלאכה (חימום אוכל וכו´ עבור סבתא שלי ומלאכה שנעשית עבור הפיליפינית עצמה)? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

לדברים שהם בעבור הסבתא יש לצוות להכין את האוכל לפני יום כיפור. אם הפילפינית מחמת נוחיותה, תחליט לעשות את זה בחג עצמו האוכל לא נאסר.

לצורך הפילפינית עצמה מותר לה לעשות הכול גם ביום כיפורים עצמו.