זוגיות

מהות הזיווג הראשון והשני

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמעתי פעם שככל שהאדם היהודי יותר רוחני, דהיינו ככל שהוא יתעלה בלימוד ובמידות הוא יקבל אשה שגם ברמה יותר גבוהה ממה שהוא היה יכול לקבל אילו היה נשאר במצבו הרוחני הקודם. וידוע על פי הקבלה, כמו כן, שנשמת הזכר והנקבה היא בעצם נשמה אחת שהורדה לעולם הזה, אך חצויה. אם כן, אז חייב להיות לבן אדם חצי נשמה שמקדמה דנא, הייתה המשלים של החצי שלו. אז איך אפשר לומר שלאדם יש יש כמה אפשרויות לזכות באישה ברמה אחרת? הרי יש אפשרות אחת, והיא החצי המשלים לנשמה האחת שהייתה בעולם הנשמות. תודה רבה, אבקש שלא יציגו את שמי אם תפורסם ההודעה באתר או בכל מקום אחר.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה. האמת שיש שתי מיני נישואים, אחד הוא 'זיווג ראשון', השני הוא 'זיווג שני'. הבדל זה הוא לא רק במי שהתאלמן מאשתו או התגרשה, אלא בכל אדם נמצאים שתי אפשרויות כאלה. הזיווג ראשון היינו הנשמה האחת שתיארת, ושם אין חילוק ברמות. זיווג השני הולך לפי הרמה, ושם אינם נשמה חצויה.

הצלחה וברכה,

יעקב משה