מה מותר לעשות בחול המועד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, חג שמח ברצוני לשאול. אני עובדת עם ילד בעל צרכים מיוחדים ועליי לעבוד גם בחול המועד. לצורך עבודתי נדרשות לי פעולות כמו : כתיבה, ציור, הדפסה, גזירה והדבקה, שכן אופן ההוראה צריך להיות מאד חוויתי. בין היתר לדוגמא, אני מכינה לילד משחקים דידקטיים. האם מותר לי לצורך העבודה לעשות פעולות אלו בכדי להתקדם עם הילד בחול המועד? ואם ברצוני להכין דברים שאשתמש בהם רק לאחר החג? ד"נ ברצוני לארגן את קלסר העבודה, האם זה יכול להחשב במסגרת "דבר האבד" או שמא עליי לדחות זאת ואז להאלץ לעשות זאת בדוחק? בתודה מראש, גלית

תשובה

שלום וברכה

מותר לך לעשות איתו הכול בחול המועד.

לארגן את הקלסר מותר. להכין עבודות להשתמש בהם לאחר החג, אין להקל.