נשים

האם נשים מחויבות ל- 100 ברכות ביום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מיצטערת אם אני שואלת יותר מידי שאלות .. פשוט אין לי למי לפנות .. האם נשים מחויבות ל100 ברכות ביום ? ולמה דווקא 100 ? ומשהו בנושא אחר התפילה עד היום התפללתי רגיל ואמרתי גם ברוך שאמר כסדר התפילה ובשבת האחרונה האירו את עיני ואמרו שבנות לא אומרות .. האם זה נכון ? איך אני אדע אם אני מתפללת נכון ? ומה אעשה כשאני אתפלל בבית כנסת ויאמרו דברים שביום חום רגיל לא אומרים ? תודה רבה לך שיש לך סבלנות לענות על כל השאלות באמת שאתה עושה עבודת קודש ! תבורך ותזכה למצוות ושוב תודה וסליחה על החפירה

תשובה

שלום וברכה

נשים לא מחוייבות ב100 ברכות.

בנות ספרד אומרות ברוך שאמר ללא שם ומלכות בנות אשכנז  אומרות כרגיל.

אין תפילה שמיוחדת לשבת, שנשים לא אומרות.

אשמח לסייע לך עוד, ניתן לשאול ככל העולה על רוחך.