חברה והשקפה

עד איזה גבול ניתן להסביר דברים למתבגרים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי להתייעץ לגבי שיחות עם ילד וילדה מתבגרים מה כדאי להסביר להם ועד איזה גבול? העולם היום הוא לא כמו העולם כשאנו היינו ילדים. כמו כן מה ניתן לעשות עם ילד קטן בן זקונים מפונק שחושב שהכל מגיע לו מרביץ לאחיו הגדולים ולא מקבל מרות ? תודה אייל

תשובה

שלום וברכה

צריך לומר להם באופן כללי שיש כעת שינויים פיזיולגיים בגופם דברים אלו קשורים אי"ה בעתיד להבאת דורות המשך ולהומר לבן שיש להימנע מנגיעות במילה וכו' ודבר זה ישפיע מאוד על קדושתו וטהרתו.

להיות איתו עקבי מאוד ולהענישו באופן מידתי וסביר ללא כעסים בכל פעם שהוא מרביץ או לא מציית.