נשים

טהרה אחרי לידה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני כמעט חודשיים לאחר לידה. התחלתי לספור אתמול 7 נקיים. היום הייתי אצל הרופא נשים והוא אמר שכבר השבוע אוכל להתקין את ההתקן "מירנה" (התקן תןך רחמי) ממה שהבנתי שברגע שמתקנים אותו יש דימומים אשר יכולים להמשך מס´ רב של ימים ולעיתים גם גם כמה חודשים וקשה מאוד להתנקות בזמן של עד כשלושה חודשים מרגע ההתקן. שאלתי: מאחר ואני ובעלי לא היינו יחד כבר חודשיים ומן הסתם אנחנו מחכים ליום המקווה מאוד, מה אני עושה בינתיים? אני אוכל להתקין את המירנה גם במחזור הבא. אבל, אני לא יכולה לקחת גלולות כי גם להן צריכים להמתין ליום המחזור. אודה לך מאוד אם תשיב לי במהרה. יעל

תשובה

שלום וברכה

אין להתקין מירנה, זה גורם לקשיים מרובים להיטהר וזה לא מתאים ליהודים שומרי טהרה. עדיף להתקין התקן פשוט שלא גורם לדימומים. ומיד לאחר ההתקנה תוכלי להתחיל לספור שבעה נקיים מחדש ותוכלי לטבול מהרה.

בהצלחה,