הלכות תפילת 18+לשון הרע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב בנימין שמואלי שלום רב!! יש לי כמה שאלות על הלכות תפילת 18. 1. אני נוהגת לעמוד בברכות השחר. האם זה בסדר או שנוהגים לשבת?? 2. האם בברכות השחר יש להשתחוות היכן שהוא?? 3. האם בעלינו לשבח יש להשתחוות היכן שהוא?? 4.ראיתי בהרצאה של הרב זמיר כהן שהוא אמר שם שאחרי ברכות השחר אומרים רק "שמע ישראל ה´ אלוקינו ה´ אחד ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" ואז ישר קופצים לתפילת 18. האם הבנתי את הרב זמיר נכון?? כי אני אומרת מ"שמע ישראל" ישר עד תפילת 18 ואז אני קופצת לעלינו לשבח. 5. בקשר ללשון הרע. התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש שלנשים שם יש דוקטורט ברכילות ובלשון הרע... הבעיה היא שהם מבוגרות (בנות 60 לערך) איך עליי לנהוג? האם זאת חוצפה להשתיק אותם ולומר להם שאני לא מעוניינת לשמוע את כל הרכילויות שלהם?? מה אני אגיד לך כבוד הרב,.. אני מסתכלת עליהם ואומרת כל יום לה´ "תודה ה´ תודה!!! שזיכית אותי והחזרת אותי בתשובה!!! כך שאני אהיה בגיל שלהם החיים שלי לא יהיו עסוקים בכל שכן ושכנה ובכל דברי ההבל האלו.. (סתם.. נקודה למחשבה...:-) אני מודה לך מאוד על העזרה בברכה ר

תשובה

שלום וברכה

1. יש הנוהגים לעמוד ויש הנוהגים לשבת ותנהגי כפי שאת רוצה.

2. לא.

3. כאשר אומרים ואנחנו כורעים ומשתחוים לפני מלך מלכי המלכים.

4. לא שמעתי עדיין את ההרצאה אני מניח שהוא אמר שזה המינימום של התפילה לנשים אולם בוודאי שמי שמתפללת יותר תבוא עליה הברכה.

5. זה ממש לא חוצפה. את מצילה אותם מרדת לבאר שחת.

נקודה נכונה מאוד.