זוגיות

מהו איסור נגיעה בין גבר לאישה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני מעוניין לברר מה זה איסור נגיעה, מי חייב בזה, אם יש אנשים או נשים שמותר לגעת בהם, אם אסור לגעת באף אחד, אם מותר לגעת באיזורים מסויימים או בכלל לא, אם מותר לגעת בקרובי משפחה, ובכללי-אשמח מאד לקבל הסבר לפי היהדות על כל הפרטים בעניין נגיעה. תודה רבה מראש אריאל

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הטור [אבן העזר הלכות אישות סימן כא] אומר: צריך אדם להתרחק מן הנשים מאד מאד וכו'. ע"כ. הכוונה היא להתרחק מכל קשר מיני אסור, ומכל מגע, בשום אשה, ובשום אזור.

כמובן, האיסור לא חל בין איש לאשתו בימי טהרתה.

גם בין קרובי משפחה, אין איסור מגע בין אב ואם לבין בניהם ובנותיהם הקטנים.

יש לזכור שכל קדושת ישראל תלויה היא בהבדלה ופרישה זו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה