שאל את הרב - כללי

חלום על קרוב שנפטר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אימי חלמה היום לפנות בוקר (בערך בשעה 5) על סבי שנפטר לפני שנה וחודש.(ז´ בתשרי תשע"ה) ובחלום היא ראתה אותו נכנס לביתו לבוש רגיל והיא שאלה אותו אבא מה שלומך איך שם והוא ענה לה שקר לו שם ואין שמש, לאחר מכן היא הניחה את ראשה על הכתף שלו והחלה לבכות וכך היא התעוררה. הייתי רוצה לדעת אם יש משמעות לחלום הזה כיוון שאמא שלי היתה מאוד קשורה אליו. תודה שני

תשובה

שלום וברכה

זה מראה על כך שיש לו חוסר במצוות ובמעשים טובים וקר לו שם. המצוות הם הלבושים של האדם בעולם האמת וכאשר אין לו לבושים אלו קר לו שם מאוד.

המצוות שבני המשפחה ויצאי חלציו עושים כעת אפילו לאחר פטירתו מסייעים מאוד לנשמת הנפטר ומעלים אותו וממלאים אותו ברוחניות וחלילה להיפך אם מי מיוצאי חלציו עושים חלילה חטאים, הם גורמים לנשמת הנפטר לסבל רב ה' ישמור.

בהצלחה,