תפילה וברכות

תפילת שחרית -נשים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, מידי בוקר בע"ה אני מתפללת תפילת שחרית ויצא לי לשנות כמה פעמים את הסדר בתפילות או לחלופין להוסיף על התפילה הייתי רוצה בבקשה שתגיד לי האם הסדר נכון: 1.ברכות השחר 2.אדון עולם +ותתפלל חנה 3.התחלת תפילת שחרית-עקדת יצחק+"וכמו שכבש אברהם אבינו..."+דברים שאין להם שיעור+"לעולם יהא אדם ירא שמים..."+"לפיכך אנחנו חייבים להודות..." 4.פסוקי דזמרה (לא את כולו)-:"ברוך שאמר...","מזמור לתודה...","אשרי יושבי ביתך","ויברך דוד",שירת הים וישתבח-פה יש לי שאלה נוספת:כתוב לי בסידור שנשים ספרדיות שרוצות לאמר פסוקים אלו אומרים ללא שם ומלכות האם כוונה היא כשאומרים ברוך אתה ה´ אלוקינו במקום זה להגיד "ברוך אתה" בלבד (אני שואלת זאת משום שבסידור שלי כבר כתוב כך במזמורים כמו למשל:"ברוך מלך מהולל בתשבחות" ובכל זאת לפני מציינים בכתוביות קטנות לא לברך בשם ומלכות למה הכוונה אם כך?אולי לא לאמר את שם ה´ בכלל אלא רק ה´,הסידור שלי הוא עבודת השם לבת ישראל 5.לאחר ישתבח- קריאת שמע ותפילת שמונה:לגבי תפילת שמונה עשרה אם יש ברכות בהם מותר לשאת תפילה עצמית ז"א לבקש בדיבור שלי בד"כ אני עושה זאת בתפילה של "יש אומרים תפילה זו..." לפני "עושה שלום"-בסוף תפילת שמונה עשרה כאשר כתוב "יהי רצון מלפניך..."מה שכתוב ולפני ה"אמן" ו"יהיו לרצון אמרי פי..."אני מוסיפה בקשות בדיבור שלי,האם זה נכון? יש לציין שאני גם מבקשת אחרי שאני מסיימת את תפילת שמונה עשרה- ראשית מודה לאל ואז מבקשת **עניין קצת אחר אך באותו נושא-יום שישי האחרון מצאתי את עצמי קמה מאוחר ומאחרת לקורס שהיה לי ולא היה לי זמן כ"כ להתפלל אמרתי רק את ברכות השחר לאחר מכן בדרך חשבתי מה לעשות האם להמשיך את התפילה ואיך? הקורס היה עד 14:00 -פשוט חשבתי כבר להגיד מנחה (פעם ראשונה)ולאחר מכן ללא קשר את קריאת שמע-(בצהריים עם שם מלכות).האם נכון? והאם בכלל אפשר במידה ולא מספיקים את השחרית אפשר לבחור מנחה או ערבית(בנוסף לברכות השחר כמובן)? אודה לתשובתך, תודה מראש על הסבלנות

תשובה

שלום וברכה

הסדר שאת כותבת הוא סדר נכון מאוד.

בברכת ברוך שאמר ובברכת ישתבח את מדלגת את שם ה' ואומרת ברוך אתה מלך העולם ברוך מלך מהולל וכו'

את נוהגת נכון מאוד בקשר לבקשות האישיות.

נכון אם נאנסת ולא בהספקת להתפלל את שחרית, תתפללי מנחה או ערבית כיכולתך. ראוי תמיד להקדים ולהתפלל מיד שאת יכולה ולא להמתין לתפילה הבאה.

אשמח לענות לך עוד על כל שאלה ככל הצורך בעז"ה.

עלי והצליחי,