חברה והשקפה

לייטמן

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד לא התכוונתי לפגוע ברב במנשה ישראל אישית ואם הוא ניפגע אני מתנצל . א) אני התכוונתי לשאול אם אתה מקיר את הרב לייטמן באופן אישי . ב) אומרים שבעים פנים לתורה אז הרב ליטמן עוד פן . ג) מה זה משנה מי לומד כל עוד זה עושה טוב ולפחות לומדים דרך ארץ . ד) אני לא יודע מי זה לייטמן ולא מעניין אותי אבל הפריע לי מה שכתבת עליו . לדעתי אנשים חזרו בתשובה דרך הלימוד שלו. רציתי לדעת . , אם אתה יודע שהוא לא יהודי למשל , או כופר בתורה או מסית שלא לקיים את התורה ומה דעתך על ואהבת לרעך כמוך חשוב לי לדעת תודה

תשובה

שלום וברכה

אין צורך בהתנצלות לא היו בדבריך שום פגיעה.

אין צורך להכירו אישית. ברגע שהוא אומר בקולו ובכתביו שאין חובה לשמור מצוות אין כל טעם לחקור יותר ואדם זה הוא פסול הכופר בתורת משה.