שבת

איזו תשובה עליי לעשות חוץ מחרטה ווידוי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בחורה חרדית לפני כיותר משנה היו לי ספקות ושאלות באמונה וגם לא התחשק לי כך נוצר מצב שחיללתי שבת במשך תקופה ורציתי לעת איזו תשובה עליי לעשות חוץ מחרטה וידוי לימד וכדו`. (יש לציין שגם כיום קשה לי ובפרט בשבת שלא נעים לספר אני לא סובלת גם בגלל קונוטציות שליליות מכיון המשפחה) אך כיום שומרת פחות או יותר הכל גם אם הספקתי לשכוח למה זה קשה אבל יודעת שבסופו של יום יהיה כדאי אשמח לתשובה מהירה אא` מהרב זמיר בזמנו דיברתי איתו על הענין של שבת כך שאני רוצה לזרום עם אותו קו חשיבה תודה רבה, ושבת שלום!!!

תשובה

שלום וברכה

התיקון הוא מלבד החרטה וכו' שתלמדי את הלכות שבתבכל יום מעט הלכות. תוכלי ללמוד מקיצור להכות שבת או משמירת שבת כהלכתה או מכל ספר אחר.

כמו כן תשתדלי בכל עוז לקבל שבת בזמן הדלקת הנרות בירושלים ותתני בכל ערב שבת מעט צדקה ותכווני לפדות את עצמך בכך.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך שתוכלי להתחזק ולהתעלות בשמירת השבת ושאר המצוות מתוך שמחה ועונג. אמליץ ללמוד את ספרו של הרב פינקוס נפש שמשון על עניני שבת, דבריו יתנו לך אור מיוחד בקדושת השבת.

בהצלחה,