שאל את הרב - כללי

אדם שלא מכיר את האמת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אדם חילוני שחי בעולם הזה ואף פעם לא בדק האם התורה היא אמת או שלא התעניין בכלל כאילו הוא לקח את החיים כמובן מאליו, והוא מגיע לגיל 80 90 ויוצא מפה לבית דין של מעלה אז האם הוא יכול להגיד שם תשמעו לא ידעתי? כאילו כל חייו בעולם הזה היו בלי כל תכלית ושמירת תורה ומצוות והכרת הקב"ה, זאת אומרת הכל בשבילו היה מובן מאליו. אתה יודע, כמו כולם לימודים, צבא, עבודה, טיול, לימודים, עבודה, משפחה, בילויים וכו´ אבל בינתיים הוא עבר על כל מצוות התורה. האם ידונו אותו על כל העבירות שלו?

תשובה

שלום וברכה

רק בורא עולם יכול לפסוק ולומר עד כמה הוא אכן אנוס מחוסר ידיעתו ועד כמה הוא כן היה יודע שיש תורת אמת.

ככל שהוא אכן אנוס, וככל שלא היתה לו דרך לדעת את האמת  כך עונשו יהיה קטן יותר. אולם בעיקרון על כל אחד ואחת תהיה תביעה למה הם לא השקיעו בבירור תכלית החיים וידיעת רצון ה'.