תפילה וברכות

ברכות ותפילות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בבקשה עזרתך בשאלות הבאות 1.תפילת יחיד בבית שחרית ומנחה,האם מותר להגיד תחנון? ואם כן האם זהו הסדר שעליי לאמר א.אנא ה´ אלוקינו ואלוקי אבותינו תבוא לפניך.... ב.אל ארך אפיים אתה ובעל רחמים... ג.ויעבור ה´ על פניו ואקרא... (בטעמי מקרא?) ד.לדוד אליך ה´ נפשי אשא.... ה.אבינו מלכנו אבינו אתה.... האם יש תוספות בימי שני וחמישי 2.קידוש ביום שבת בבוקר ולאחר מכן נטילת ידיים וברכת המוציא בסיום הארוחה ברכת המזון,האם יש צורך בברכת מעין שלוש על היין או שברכת המזון פוטרת ברכה זו 3.תפילת שחרית יחיד בראש חודש האם אחרי הלל עליי לאמר א. אשרי יושבי ביתך... ב. ובא לציון גואל ולשבי פשע ... ג. ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו... ד. בית יעקב לכו ונלכה... ה. שיר המעלות לדוד... ו. היום יום... בשבת קודש (מזמור של אותו יום) ז. הושיענו ה´ אלוקינו... ח. חליצת תפילין ראש ויד ואמירת תפילת עמידה של נוף ראש חודש ט. לאחר תפילת עמידה ברכי נפשי את ה´... כמובן לאחר מכן המשך תפילת שחרית שאני כבר יודע אותו סליחה על כל כך הרבה ותודה מראש על התשובות

תשובה

שלום וברכה

1.אומרים תחנון כרגיל.

2. ברכת המזון פוטרת את היין.

3.זה הסדר הראוי

 א בית יעקב לכו ונלכה... ב. שיר המעלות לדוד... ג. היום יום... בשבת קודש (מזמור של אותו יום) ד. הושיענו ה´ אלוקינו... ה. אשרי יושבי ביתך... ו. ובא לציון גואל ולשבי פשע ... ז. ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו... ח. חליצת תפילין ראש ויד ואמירת תפילת עמידה של מוסף ראש חודש ט. לאחר תפילת עמידה ברכי נפשי את ה´...