זוגיות

משכב עם גוי בעבר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נמצא במערכת יחסים עם בחורה דתייה שהתחזקה שוב רק לאחרונה לאחר שמשך 3 שנים חיה בארה"ב שבמהלכם היא קיימה יחסי מין עם כמה גויים כאשר אחד מהם ההפתחת גם לקשר רגשי ונמשך קרוב לשנה. אציין שאני בחור חילוני שהתחלתי להתחזק רק עכשיו והדבר מפריע לי מאוד, אף אל פי שזה היה בעבר הדבר חורה לי מאוד ואל אף העובדה שאמרתי לה שאני מקבל את זה שזה היה בעברה עדיין הדבר לא יוצא מראשי ומטריד אותי מאוד. יש לי שני שאלות בעצם, הראשונה היא מה עליה לעשות כדי לתקן את העוון הנורא שעשתה? והשאלה השנייה היא האם יש לך עצה שתגרום לי אולי לחיות עם הנושא קצת יותר בשלום ולא לחזור והרהר בו יום יום.

בכבוד רב

אברהם.

תשובה

שלום וברכה

אין כל זכר מחטאי העבר שלה כשם שאין זכר מחטאי העבר שלך, היא לא צריכה לעשות שום דבר מיוחד יותר מהתשובה שיהא עושה כשם שכבודו בוודאי שכב עם בחורות בעבר ועבר על איסור נידה וכו' וכעת אין לך זכר של חטא מאחר וחזרת בתשובה.

התושבה נכפר לגמרי על כל העוונות ויאן שום זכר נשאר מחטאי העבר ואסור להזכיר לבעל תשובה את חטאי העבר כמוזכר ברמב"ם מאחר וכל החטאים כבר נעלמו כלא היו.

היה חכם ותמשיך בזיווג ותראה רוב נחת בזיווג זה.