איך להתיר נדר שנדרתי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ליפני כשנה נדרתי נדר בשרשרת שלי שזה ספר תהלים קטן שאני לא מרכיב יותר על האופנוע שלי הסיפור מתחיל ככה: ההיתי בן 16 והרכבתי חבר על האופנוע שלי ולפי חוק אסור לי להרכיב עד גיל 18 באותו היום שהרכבתי תפסו אותי שוטרים שרצו להביא לי שלילה מתוך לחץ התחלתי להתחנן להם שיוותרו לי ומהלחץ אמרתי להם שאני נודר בשרשרת שלי (ספר תהלים קטן) שאני לא מרכיב יותר . הנדר הזה היה מתוך לחץ . כיום אני בן 17 וקצת ובקרוב יהיה לי 18 ככה שאני יוכל להרכיב לפי חוק השאלה שלי היא איך אני מבטל את הנדר הזה? והאם הוא בכלל נקרא נדר? ובמקום שעצרו אותי היו 2 שוטרים אני וחבר שלי אשמח בבקשה שתענה לי על שאלתי שבוע טוב ומחכה לתשובה...

תשובה

שלום וברכה

אם היתה כוונתך בשעת הנדר שלא תרכיב אף אחד בגיל האסור שהוא עד גיל 18 אין כל בעייה שתתחיל להרכיב אחרים לאחר גיל 18. אם הדבר לא ברור ראוי לעשות התרת נדרים

ראוי ללכת לרב מקומי שידריך אותך בהלכות חמורות אלו.

<בברכה,