שבת

הגדרת מלאכת הדולה המותרת בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אשמח מאוד אם תוכלו בתשובתכם לפרט לפי הפרמטרים הבאים: נסיעה לבה"ח כדי לתמוך בלידה נסיעה לבית היולדת- לסיוע מקדים לענות לטל´ של היולדת לייעוץ, הכוונה קבלת/שליחת הודעותsms להתקשר ליולדת/לבה"ח כדי לוודא אם הגיעה לשם? מה מצבה? כדי לדעת אם לצאת לקראתה או לא... ואם יש נק´ נוספות אשמל לדעתןויישמן לפי הצורך. שבוע טוב!

תשובה

שלום וברכה

מותר לענות לטלפון ובתנאי שאת מודיעה מראש ששבשבת לא מתקשרים לשיחות בעלמא אלא לצורך הלידה. כל הכוונה שתניח את דעתה של היולדת מותרת ובוודאי הכוונה של היודלת לדברים הנוגעים ללידה. עדיף לדבר ולא לשלוח sms אם היא הודיעה שהיא יוצאת לבית חולים אין לך להתקשר אם היא הגיעה אלא את צריכה לנסוע לשם.

בהצלחה,