אמונה

התחזקות בזמן הרווקות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בשנה האחרונה אני מרגישה ריקנות עצומה, כל הזמן אני שוקעת בדיכדוך ובוכה הרבה.. גם אם אני עוטה על פניי ארשת פנים שמחה זאת רק הצגה, כי הלב שלי עצוב. התחזקתי ולקחתי על עצמי כמה דברים, קורה שאני נופלת ואז אני מרגישה שאני לא שווה דבר, אני נמצאת בסביבה מסורתית ומקום עבודתי חילוני.. אני בת 19 ומודאגת רבות מזיווג כי אני מרגישה המון זמן מוכנה והוא לא מגיע. אני יודעת שהקב"ה ישלח לי אותו בזמן המתאים ושהכול לטובה והוא זה שמסדר את העיניינים. אך עדיין אני מרגישה ריקנות, ניסיתי לראות הרצאות אך אין לי כבר את הכוח, אני קוראת תהילים כל בוקר ואיגרת הרמב"ן, מתפללת מנחה, עוזרת לזולת אבל עם כל דבר שאני לוקחת על עצמי אני מרגישה יותר בודדה ויותר ריקנות . כבוד הרב איך מוציאים ממני את הרגש הזה שרודף אותי כבר שנה ?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

ודאי שהינך צריכה חתן טוב וירא שמיים, ויהי רצון שתמצאי אותו  בקרוב.
בינתיים, לדעתי, כדאי לך למצוא איזו מסגרת תורנית, כמו מדרשייה, ואפילו פעם בשבוע. זה יכול לעזור לך כל כך, גם מבחינה נפשית, וגם מבחינה רוחנית, ואפילו למצוא זיווגך בעז"ה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה