חינוך ילדים

מהי הדרך הנכונה ללמד ילדים משמעת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלתי היא מה התגובה הנכונה כאשר אני רואה שהילדים שלי לא מקשיבים לי וממשיכים לשחק או לעשות מה שהיו עסוקים בו? אני מדברת על גילאי 3-6 הם 3 בנים. זה גורם לי לחזור כמה וכמה פעמים על אותם הדברים ואין לי הרבה סבלנות וזה גורם לי לכעוס ולהגיב בצורה שלילית כיצד ניתן "לקנות סבלנות"? ומה לעשות כדי שתיהיה אווירה טובה יותר בבית בלי מתח וכעסים גם כשהילדים לא ממש מקשיבים לנו או שהם רבים ביניהם.האם זה דבר טבעי? יישר כח תודה רבה ולילה טוב.

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא להחזיקם ביד ולהקימם מהמקום ללא דיבורים מיותרים, דרך זו נכונה וטובה ולא גורמת לכעסים.