שבת

עבודה ביטחונית בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עובד בשירות בתי הסוהר כחובש מרפאה,יוצא לי לעשות שבת אחת לשלושה שבועות. אופי התפקיד מצריך אותי לחלל שבת למטרות רפואיות ,לדוגמא עצור(יהודי או גוי) שלא חש בטוב ברוב המקרים עליי להתקשר לרופאת היחידה על מנת לקבל יעוץ לגבי טיפולו.ובהמשך עלי לתעד את מתן הטיפול בכתב או במחשב.האם מדובר פה בפיקוח נפש ? אחרי כל שבת אני מרגיש לא בסדר עם עצמי ,לפעמים אפילו חושב לעזוב את העבודה. איך עלי לנהוג? תודה משה

תשובה

שלום וברכה

אם יש חשש לפיקוח נפש מותר להתקשר. אם יש צורך בכתיבה לשם המשך טיפול במצב של פיקוח נפש, גם כן מותר לכתוב ועדיף לכתוב במחשב. אם ברור לך לא מדובר בפיקוח נפש, אסור להתקשר לרופאה ואסור לכתוב את התלונה ודרך הטיפול בשבת. וכן אם לאחר השיחה ברור לך שאין צורך של פיקוח נפש בכתיבת הדו"ח הרפואי אין לכתוב את הדוח עד למוצ"ש.