נשים

האם לבעל מותר לראות את מהלך הלידה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לשאול אותך שאלה רציתי לדעת בעזרת השם אני אמורה ללדת עוד חודש וחצי בערך אני מבינה שלבעלי אסור להיות איתי בלידה, נכון? ורציתי לדעת אני שומרת טהרת המשפחה והולכת לטבול במקווה אחרי הלידה בעזרת השם מתי אני אמורה ללכת למקווה אני יודעת שברגע שיש לי דם גם אם יורד לי מים לקראת הלידה ויש לי דם אסור לי להיות במגע עם בעלי זה ברור לי מאוד. וזה נכון אם אני בעזרת השם ילד בשבת אסור שבעלי יקח אותי? חשבתי שזה פיקוח נפש או שלא? אשמח אם תסביר לי הכל זה מאוד חשוב לי כל הטהרה מאוד ויש לי בן אם זה אמור להשפיע על ההליכה שלי למקווה. תודה שיהיה לך יום טוב כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

לבעלך אסור לראות את מהלך הלידה. ראוי שיעמוד מחוץ לחדר הלידה.

לאחר שהדימום יסתיים בעז"ה תוכלי לעשות הפסק טהרה ולטבול. לפי עצת הרופאים אין לטבול אלא לאחר שש שבועות מהלידה.

לידה בשבת עדיף לדאוג לנהג לא יהודי שיקח אותך בשבת. אם אין לך נהג גוי יש להזמין אמבולנס. אם אין אפשרות לכך, מותר לבעלך להסיע אותך אבל אין לו לסגור את המנוע לאחר הנסיעה ויש לו לבקש מנכרי שיסגור את המנוע ואת הדלתות.

בברכת לידה קלה בזמנה,