עצה כיצד להתחזק בשמירת נגיעה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! בהתחלה שהתקרבתי לדת הייתי ממש חזקה ואפילו הצלחתי לשמור נגיעה אבל אם הזמן התחלתי להתדרדר ושברתי נגיעה התחילו להיות לי הרבה ידידים יוצא שאני מסתובבת עם בנים מאשר עם בנות כמובן שאני עדיין ברוך השם שמורה ומתכוונת לשמור על זה עד החתונה אבל אחרי ששמעתי הרצאה על כמה ידידים משפיעים לרעה על הנשמה כרגע אני רוצה לקבל על עצמי לשמור נגיעה מאוד קשהה לי אבל אני יודעת שאם אני יתחיל הזייוג שלי לא יאחר לבוא ואחד ירא שמיים בעזרת השם! אני רק לא יודעת איך להתחיל לשמור בבקשה תעזרו לי או שתתנו לי טיפים

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

עצה טובה אחת היא לקבוע זמן לשמוע הרצאות תורה ושיעורים. אם אפשר במסגרת תורנית, אפילו פעם בשבוע.
גם יש להרבות תפילה ותהילים.
ועוד, להתעסק בצדקה ובגמילות חסדים טובים לבריות.
כדאי לזכור, שלפי הצער - השכר!

הצלחה וברכה;

יעקב משה