טבילה במקווה בחודש התשיעי להריון

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני מתקרבת ב"ה לחודש תשיעי והבנתי שיש סגולה לטבול במקווה בחודש תשיעי שאלתי היא האם זה לא מסוכן לאישה בהריון בחודש תשיעי? אשמח לדעת עוד על סגולה זו. כמו כן הבנתי שהבעל צריך לעשות פתיחת היכל בחודש התשיעי, האם כל שבת עליו לעשות זאת במהלך החודש התשיעי או מספיקה פעם אחת? ולענין אחר: 11 חודש של חמי ז"ל יוצא ביום שבת משפחתו של בעלי מקיי´מת את האזכרה ביום חמישי אחרי השבת כלומר מאחרת את האזכרה האם זה מותר? או שכדאי לקיי´ם את האזכרה יום חמישי לפני השבת של ה11 חודש כלומר להקדים ביומיי´ם? המון המון תודה על הכל, יום טוב מלא בישועות ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

אין כל סיכון. הסגולה היא לטהר את הוולד מכל הראיות הלא טובות של תשעת החודשים.

מספיק פעם אחת לעשות פתיחה.

אין ראוי לאחר זמן רב כל כך. עדיף להקדים ליום חמישי שלפני האזכרה.