אמונה

מדוע ישנן מחלות נפש?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול: למה יש מחלות נפש לאנשים? כשהקב"ה מעניש אנשים כדי שיחזרו למוטב, הם צריכים להבין זאת ולהשתפר, אך לפי מה שאני יודעת אם הם חולי נפש ונפשם פגועה, איך יוכלו להבין את שגיאתם? למה הקב"ה יצר דבר כזה שנקרא מחלת נפש? האם לכל אחד זה יכול לקרות? תודה רבה הודיה

תשובה

שלום וברכה

מחלות אלו הן כעונש של תיקון, שעל ידי הייסורים מזדככת הנפש ללא כל פעולה מצד האדם. דבר זה קרוב לשכר ורחוק מהפסד - הייסורים מתקנים אותו בצורה בטוחה, מאחר שהשוטה לא יכול לחטוא, וניטלה ממנו הבחירה.