שאל את הרב - כללי

ברית המילה של ציפורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. בפרשת שמות פרק ד´ פסוקים כג´-כו´ מסופר על כך שהקב"ה מנסה להרוג את משה, (או את בנו) ובאה ציפורה אשתו ומצילה אותו ע"י ברית מילה לבנה באבן צור (הבנתי שישנם גילגולים שונים של אותה אבן צור בתנ"ך אם אינני טועה) ובנוסף קוראת למשה (או לבנה) "חתן דמים למולת", על סיפור זה צצות המון שאלות: כמו לדוג´ למה מנסה הקב"ה לפגוע במשה? איך ידעה ציפורה אשתו כיצד לפעול? ומה פירוש "חתן דמים למולת"? ניסיתי לחפש פירושים על סיפור זה ומצאתי כמה אך לצערי לא הצלחתי להבין את עומקם של דברים. אודה אם תוכל להסביר את פשר הסיפור הזה תודה עדי. נ.ב. מעריך מאד את הארגון והערוץ שלכם אוהב אותו מאד.

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה מתריע במשה שלא קיים את מצוות המילה בבנו, ציפורה ידעה זאת מאחר והנחש שרצה למתי את משה היה מגיע על מקום מילתו של משה וירד ומכך הסיקה ציפורה שהבעייה היא חוסר המילה של בנה.

חתן דמים למולות רש"י -  אמרה חתן דמים למולת - חתני היה נרצח על דבר המילה.