זוגיות

נשים האסורות לכהן

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ידוע שגרושה ובעולת גוי ( שידוע בוודאות שנבעלה ע"י גוי ) אסורות לכהן. האם ישנם עוד נשים שאסורות לכהן ???

תשובה

שלום וברכה

כל אשת איש ששכבה עם גר, אסורה לכהן אף לאחר גירושיה כנ"ל כל בעילה אסורה אוסרת את האישה מלבד בעילת נידה.

כמו כן מי שנולדה על ידי ביאת כהן אסורה כגון כהן שנשא גרושה, ונולדה לו בת היא אסורה לכהן כמו כן בת ביתה גם כן אסורה עד סוף כל הדורות.