חברה והשקפה

למה כתוב שטוב לו לאדם שלא נברא משנברא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב טוב לו לאדם שלא נברא יותר משנברא. וכן כתוב שהקב"ה ברא את העולם משום שדרכו של הטוב להיטיב, אם הקב"ה רוצה להיטיב עמנו מדוע הוא ברא אותנו? הרי יותר טוב לאדם שלא להברא??

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

האמת, שכדאי לקרוא עד הסוף. כתוב; נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא - עכשיו שנברא: יפשפש במעשיו, ויש אומרים ימשמש במעשיו. ע"כ. זאת אומרת, שמי שחי סתם טבעי ללא חשבון, נוח לו שלא נברא, מפני שודאי ייכשל, אבל מי שחי עם חשבון הנפש, היינו הפשפוש או המשמוש במעשיו, הרי כל העולם כולו כדאי הוא לו, ובו מתקיים דרכו של הטוב להיטיב, והבחירה היא בידינו ממש.

ברכה והצלחה;

יעקב משה