רחיצה ביום שישי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אח של אבא שלי נפטר וקברו אותו במוצאי שבת. האם לאבא שלי מותר להתרחץ ביום שישי זה? ושנית האם מותר לאבא שלי להגיד תהילים ביום שבת הקרובה? יש לציין שאבא שלי בן 80 ועושה שצן עם בקבוק, לא תמיד הוא מצליח ללכת לשרותים. ולכן יש גם ריח לא נעים. ולכן השאלה שלי בקשר להתקלח ביום שישי. תודה

תשובה

שלום וברכה

א. תהילים מותר להגיד משעות הבוקר של יום השבת.

ב. לצורך העניין להחזיק את האדם במצב נקי מותר לאבל להתקלח לכבוד השבת באם הדבר יפריע לכבוד שבת, ורצוי שיעשה זאת ביום שישי אחרי זמן מנחה קטנה - ז"א בערך משעה 3:15 .

המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו עוד לדאבה.

מנשה ישראל