זוגיות

אישה שמנתקת בעלה ממשפחתו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי אח שאישתו מנתקת אותו מהמשפחה שלי (לפחות מהאחים שלו) והיא לא מוכנה לבוא אלינו לא לשבתות ולא לבריתות ולא לשום אירוע ואחי בד"כ בא לבד אלא שלאחרונה הוא גם הפסיק בעצמו לבוא בעקבות דעותיה של אשתו. השאלה שלי היא האם מותר לי לדבר איתו, לשכנע אותו לבוא למרות שזה יכול ליצור ריבים בינייהם אם הוא יבוא? או שעדיף השלום בית שלהם? כי זה מאוד כואב וקשה לנו לראות אותו מתנתק מאיתנו...

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לפי דעתי, עדיף השלום בית שלהם. לעיתים, מצבים אלו משתנים במשך הזמן. לכך יכול להיות שאחרי תקופה, הוא ישוב אליכם מעצמו.

בכל מקרה, תשתדלו להיות נחמדים וטובים אליו ואליה, לפי היכולת שלכם, וממילא, ברגע שיצטרכו סיוע במשהו, הם יפנו אליכם מאליהם, ויתקרבו בחזרה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה