זוגיות

קשר עם אדם ללא כוונות נישואין

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה כבוד הרב, שלום וברכה, הוא ואני מעל גיל 60+, הכרנו. אנו נמצאים בטורונטו, קנדה. אני מתגוררת עם בתי בעלה וילדיה. הוא גר בגפו. מזמין אותי אליו הביתה - האם מותר לי ללכת אליו הביתה. עליי לציין שאני אישה חרדית, הוא אדם שאינו שומר תורה ומצוות, מלבד שכל חייו מקפיד לא להדליק אש בשבת. יש לו זיקה שורשית ליהדות ואפילו אוהב, אבל לא בא לביטוי במעשה. איך עליי להתנהג? האם להסכים ולהיענות להזמנה שלו, לבוא אליו הביתה - שלו? יש לציין שאנו מוצאים חן אחד בעיני השניה. אודה על תשובה באימייל הנ"ל, אם אפשר בהקדם תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. משום איסור יחוד לא ניתן לעלות איליו לבדך.

ב. מה מטרת הפגישות האם יש סיכוי לנישואין? ללא זה, אסור להיות בקשר עם כל גבר זר.