חברה והשקפה

בחירה חופשית- דילמה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב, ראיתי באחת ההרצאות של כבוד הרב יצחק פנגר בנושא בחירה חופשית, שהוא תיאר מצב בנושא קבלה לעבודה, שהבחירה החופשית של האדם היא לנסות להתקבל, ללכת לראיונות, להתכונן, להרשים את המראיין, אבל התוצאה בסוף אם יתקבל או לא זה כבר תלוי ברצונו של הקב״ה. מה שלא ברור לי פה זה: אם התוצאה תלויה ברצונו של הקב״ה, זה אומר שהוא מתערב בבחירה החופשית של מי שמחליט אם לקבל אותי לעבודה או לא? ואם הוא לא מתערב לו, אז איך זה בדיוק תלוי ברצונו? תודה מראש, שי

תשובה

שלום וברכה

בעניינים גשמיים אכן אין כל בחירה לאדם וכל הבחירה היא רק בעניינים רוחניים - מצוות ועבירות.