נשים

שמירה אחרי הפלה טבעית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, עברתי הפלה טבעית עם עובר ללא דופק בשבוע השביעי. זה היה הריון רביעי שלי ומאד רצינו. אני לא יודעת כמה זמן עלינו לשמור כי עברו רק חודשיים מאז ונפשית אני עדיין שבורה. איך נזהרים ושומרים? כיצד עלי לנהוג במיוחד לאחר הטבילה במקווה? אנו מתחזקים לאחרונה ועוברים המון ניסיונות לא פשוטים. תודה .

תשובה

שלום וברכה

אם כבר נגמר הדימום את כבר יכולה לטבול מ14 יום לאחר ההפלה, חובה לעשות מניעה למספר חודשים לפי הוראת הרופא, לאחר המקווה ניתן לקיים יחסים כרגיל.

יש לדעת שנשמה שבאה לעולם רק למספר חודשים לשהות במעי האם, היא נשמת צדיק גמור שבאה לעולם רק לתקן פגם קטן ולאחר מספר חודשים אלו הוא שבה למקומה לגן עדן להתענג על ה'. לעתיד לבוא נשמה זו תוכר באחד מבנייך ובזכות נשמת צדיק זה תזכי להיות במחיצת הצדיקים.

עלי והצליחי, אשמח לעזור עוד ככל הצורך,