הלכות גיור

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בן 24 ואמור להתגייס לצבא בחצי שנה הקרובה (עתודאי), אבי הוא יהודי ואמי היא נוצרייה, לפי ההלכה אני נחשב נוצרי. אני מתכנן לעבור גיור תוך כדי הצבא. בעקרון אני כבר כ-8 חודשים הולך לבית הכנסת ביום שישי, אך לא שומר שבת. רציני לדעת מהן הפעולות אשר מותר לי לעשות נכון להיום, כל עוד לא עברתי גיור ומה אסור לי, הכוונה האם מותר לי ללכת לבית הכנסת, שמירת חגים שבת עוד. בנוסף אני הולך עם חבר לבית כנסת ספרדי, האם ישנה חשיבות לאיזה בית כנסת אני הולך, אשכנזי או ספרדי, או שהבחירה מוטלת עליי, בעקרון אני מאוד אוהב את המקום אליו אני הולך, אך אני מרגיש טיפה לא שייך מכיוון שאני רוסי. תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

מותר לך להתפלל ולברך ואסור לך לשמור שבת.

אין שום בעיה שתקבל על עצמך את הדרך הספרדית אין למוצא שלך כל משמעות בקשר לקבלת מנהגי העדה הספרדית.

אציע שאם אתה רוצה להתגייר כדת וכדין שלא תסתפק בגיור בצבא אלא תפנה לבית דינו של הרב קרליץ טלפון 03-5788221

בהצלחה,