אמונה

מה קודם למה מבחינת חשיבות המצוות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי עוד שאלה לרב חשוב יותר לקיים מצוות כמו להתנדב להיות אדם טוב לשמור על העיניים והפה מאשר לשמור שבת נכון כמו הסיפור על שני היהודים שעלו למעלה וזה שעשה מצוות אדם לחברו ולמרות שסתר במצוות אדם למקום עלה לגן עדן והשני עבר המון גלגולים עד שהגיע לגן עדן כי מצוות אדם למקום היה אדם טוב שמר שבת הניח תפילין אבל אדם לחברו הוא גנב קילל העליב מה אתה אומר? תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

מה היה בשמיים אני לא יודע. ברור שמחלל שבת במזיד דינו כגוי לכל דבר ומי שפוגע בחבירו אינו כך.

החומרה שיש במצוות של בין אדם וחבירו היא בעיקר בקושי של קבלת כפרה, זאת אומרת שללא סליחה מהנפגע אין כל אפשרות להתכפר וען כן יש חומרה מיוחדת בין אדם לחבירו יותר מאשר בין אדם למקום. אולם אין ספק שעצם החטא של חילול שבת הוא גדול אין ערוך מאשר להעליב את החבר.