אמונה

ריחוק רוחני לאחר החתונה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי בעיה קטנה ברוחניות, אני נשואה לאברך כבר שנה וב"ה משתדלת לעודד אותו להישאר בישיבה. לפני החתונה היה לי תקופה של 3-4 חודשים שהייתי מדברת עם הקב"ה כל יום קוראת תהילים כל יום ומקפידה בתפילה אחת ביום. הרגשת קשר רוחני מאוד מאוד חזק וממש הרגשתי את אלוהים. היום לצערי אני לא מצליחה בקושי לקרוא ברכות השחר. אין לי שום רגש בתפילה ושום רגש כלל. קשה לי מאוד עם זה.ץ אפילו בכיתי בתפילת 18 שה´ יחזיר אותי בתשובה. ה´ עושה איתי חסדים כל יום, אני הולכת בצניעות ושומרת שבת ועושה כל מה שצריך חוץ מזה שאני לא מרגישה את זה. אני כבר לא יודעת מה לעשות

תשובה

שלם רב!

שאלה טובה; לדעתי, לא כדאי לך ללחוץ על עצמך בעניין הזה. התחושות והתקופות באות והולכות, ויש לזרום איתם, ולא להילחם נגדם. בינתיים, תמשיכי להתחזק במעשים טובים, בשיעורי תורה, ובגמילות חסדים לבריות, ובמשך הזמן הכול ישוב ויחזור מעצמו ומאליו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה