האם מותר לשקר בראיון עבודה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הי, אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם, שאלה שדחופה לי. אני בתקופה של ראיונות עבודה, ואני כל הזמן נכשלת בגלל אמינות יתר - המעסיקים שואלים האם אני מתכוונת ללמוד בקרוב, ואני עונה שכן, כשמצופה ממני להגיד שלא ושאני מתחייבת להישאר תקופה ארווכה ככל האפשר. והאמת היא כזאת - אני אכן רוצה ללמוד, אך אין לי עדיין תוכניות מתי והיכן, וזה מה שאני אומרת למעסיקים, ונכשלת על כך. אומרים לי כל הזמן בחברות הכוח אדם שיש דברים שצריך להסתיר ולא להגיד, ושהמעסיקים גם די מודעים לזה, כי האמת היא שפקידות זה תפקיד דינמי שמתחלפים בו די מהר. אני ממש רוצה להיות הכי כנה ובסדר שאפשר, ומאמינה שזה גם ישתלם לי, אך לעת עתה אני נכשלת בראיונות. מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אסור לומר שקר כדי לקבל עבודה, הדבר אסור בהחלט.

אולם אם שואלים אותך אם את מתכוונת לעבוד בקרוב, אין לענות שאת הולכת ללמוד מאחר ואין לך תוכנית מיוחדת ללימוד זה נראה רק כחלום כרגע, על כן אין זה נכון לומר שיש לך תוכנית ללימוד בקרוב. זה ממש לא נכון בשלב זה.

אשריך שאת מקפידה על האמת זוהי הדרך הנכונה ובעז"ה תוכלי לענות ביושר ובצדק בבית דין של מעלה על השאלה נשאת ונתת באמונה.