שאל את הרב - כללי

האם יש הוכחות ליציאת מצרים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד, אני מאמין ב-13 עיקרי אמונה אך ישנם יהודים שאומרים שאין ממצאים ארכיאולוגיים שמאמתים שבני ישראל היו במדבר 40 שנה. האם ישנן הוכחות וממצאים כאלה? תשובה כבר עניתי, שעובדה אנו יהודים ואם לא היינו יוצאים ממצרים לא היינו נחשבים לכלום . חוץ מזה, ליהודים יש תורה שסוחבים אותה כבר 3000 שנים 3 חודשים בלבד מאז יציאת מצרים. לכן, אנו בעצמנו ההוכחה שבני ישראל היו במדבר 40 שנה.

תשובה

שלום רב!

תשובתך טובה היא מאוד; מסורת רצופה של עם שלם מדורי דורות, דבר שאי אפשר לבטל הוא, בשום פנים. אך באמת קיימים גם ממצאים ארכיאולוגיים מרובים לכל סיפורי התורה. העניין הוא שישנם אנשים אשר מעוניינים להסתיר כל ראיה רוחניות, ואינם מוכנים להודות באמת. דוגמא אחת טובה, היא המזבח שבנה יהושע בהר עיבל, לפי הכתוב בתורה, ועוד רבות כאלה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה