קטניות בבית שלא נהגו להקפיד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אני ב"ה מתחזק ממשפחה חילונית, בבית שלי ברוך ה´ לא אוכלים חמץ אבל אוכלים קטניות חופשי (אבא שלי אשכנזי, אמא שלי ספרדיה). האם אני צריך להקפיד על קטניות ולא לאכול? אין ממש מה לאכול בבית חוץ מקטניות... יש לציין שאבא שלי וגם אבא שלו וגם אבא שלו אם אני לא טועה אכלו קטניות בפסח. האם אני באמת צריך להחמיר? שאלה שנייה, הכשרנו ב"ה את המטבח חוץ מהמדיח בגלל שיש לי במשפחה דתיים שאמרו שלא צריך להכשיר את המדיח כי הוא סך הכל מנקה את הכלים עם מים רותחים. האם מותר לאכול מהכלים? יש להקל בשביל שלום בית? ההורים שלי יכעסו ויתעצבנו אם אני אוכל כל פסח בצלחות פלסטיק... תודה וחג שמח וכשר =]

תשובה

שלום וברכה

מותר לך להמשיך ולאכול קטניות.

היה צריך להפעיל את המכשיר ריק עם חומרי ניקוי על פעולת הרתחה. ניתן בדיעבד לעשות זאת כעת.