שאל את הרב - כללי

למה אנחנו סופרים על בסיס 10

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לאחרונה התעניינתי למה אנחנו, בני האדם, סופרים על בסיס 10, זאת אומרת, אחרי 10 עוברים לאחת עשרה וכו´ עד 20 וכו´ עד 10 פעמים של 10, כלומר 100 וכן הלאה עד אינסוף? האם תמיד היה ככה? תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; הספר כוזרי של רבי יהודה הלוי ז"ל מדבר על זה. לפי המסתבר, כך תמיד היה, והרי התנ"ך כבר סופר על בסיס עשר במקומות רבים. יש אומרים סיבה לפי שאנשים רגילים לספור באצבעות, והרי יש עשר אצבעות לכל אדם. אך כנראה, הדברים יותר עמוקים. במשנת אבות מפורש, שבעשרה מאמרות נברא העולם, וממילא מספר עשר מושרש ביסוד הבריאה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה