גיור,עוונות וחטאים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,ברצוני לשאול מספר שאלות,אך לשם הבנתן עליי לספר בקצרה את הסיפור שלי: אנחנו משפחת כהנים,חילוניים,ההורים גרושים.(אבי הוא כהן,אך אימי לא.) שאלה ראשונה-יש לי אח בן 10,והוא בא לעולם מחוץ לחיי הנישואים של הורי כלומר,אחרי הגירושים.אז שאלתי היא,האם הוא נחשב ככהן? שאלה שניה-לא מזמן,גילינו שאבא שלי הסתיר מאיתנו במשך 10 שנים ילד נוסף,שאותו הוא הביא לעולם מגויה.התברר לנו גם שכרגע היא דתיה,לאחר גיור,עשתה תשובה שלימה מלאה.אז שאלתי היא,האם הבן שלהם נחשב כגוי? שאלה שלישית-נכון שזה עוון גדול מה שהיא עשתה,אפילו אם זה נגרם בגללה או בגללו,זה שיתוף פעולה מלא.זה דבר שלא מקובל.אז שאלתי היא,בגלל שהיא עשתה תשובה מלאה,האם העוונות והחטאים שלה נמחקים?על כך שהיא הביאה לעולם ילד מאדם נשוי/גרוש אבל בידיעה שהוא חי עם משפחתו? תודה מראש וחג פסח שמח וכשר.

תשובה

שלום וברכה

אם אימך נכנסה להריון לאחר הגירושין, אחיך אינו כהן. את נולדת כאשר ההורים היו עדיין נשואים פעם ראשונה?

האישה שהתגיירה אין לה כל קשר למעשי העבר. היא כמו תינוקת שנולדה מחדש.

הבן שלא התגייר הוא גוי גמור ואינו נחשב כלל לבן אביך.