שבת

שאלה בנוגע לעבודה בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אימי, אישה דתייה ושומרת שבת, עובדת באולפנה לבנות כמגישת מזון. אחת לחודש הבנות נשארות לשבת באולפנה ואימי נדרשת להגיע לעבוד בשבת בהגשת מזון והדחת כלים. כששאלנו את הרב של האולפנה כיצד ייתכן שמתיר לה לעבוד בשבת ענה שעבודה בתחום המזון אינה נחשבת לעבודה ועל כן מותרת וכן מאחר ומגלמים את שכרה לשכר גלובלי היא כביכול לא מקבלת תשלום עבור העבודה. לי זה נשמע קצת אבסורד. הרי ניתנה לנו שבת על מנת לנוח ואין כאן הכרח שהיא תעבוד כמו במקרים של פיקוח נפש או הגשת מזון בבית תמחוי. אין הכרח שהבנות תשארנה בשבת וגם אם כן יכולים לדעתי לעשות תורנות כלים של הבנות או משהו כזה ולא לגרום לאימי לעבוד בשבת. כמו כן כשהיא עובדת שבת כזו יוצא שהיא עובדת שבועיים רצוף ללא יום מנוחה זה לא נשמע לי הגיוני. האם הרב צודק ואכן מותרת עבודה כזו בשבת? אם כן אשמח לדעת מדוע. תודה רבה ויישר כוח על עבודת הקודש שאתם עושים.

תשובה

שלום וברכה

להלכה הדבר מותר. בתנאי שההדחה היא במים קרים ולצורך השבת. ז"א אם אין צורך בכלים לשבת עצמה, הדבר אסור.

ראוי מאוד שהרב יועיל בטובו ויתן לאימך חופשה והבנות בעצמם יעשו תורנות במקומה.

בהצלחה,