שאל את הרב - כללי

לשון הרע בנפטרים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

התורה מצווה לנו לא לספר לשון הרע ומצד שני אומרים שבעולם הבא יראו לנפטר ולקרוביו את העבירות שהנפטר עשה איך זה מסתדר? זה גם לשון הרע!

תשובה

 שלום רב!

כמו האדם אשר עושה עבירה בעולם הזה ברבים ובפרהסיה, וכי יכול הוא להאשים מישהו בבושות ובבזיונות שהוא עולל לעצמו?! וכך כשאדם נפטר, כל מעשיו מתגלים בצורה אוטומאטית, ואף אחד לא עושה לו את זה, אלא הוא בעצמו, בחוסר זהירותו ובפחזות יצרו.

רק לזכור, שהחוזר ושב בתשובה, הכול נמחק לו.

ברכה והצלחה,

יעקב משה