זוגיות

התחזקות ושלום בית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני אישה בת 26, נשואה +2,בעלי אדם דתי מסורתי ואילו אני מגיעה מבית חילוני.במשך השנים כמובן מרצון להיות עם בעלי ולכבדו הפסקתי לנסוע בשבת וכמובן שאני מבשלת לפני ולא מדליקה אש. שבתות רבות אנו נוהגים לעשות בבית הוריו ששומרים לא בהקפדה יתרה כלומר מדליקים אורות,טלויזיה,טלפונים וכדומה.גם אני מכיוון שלא לקחתי על עצמי את שמירת השבת באמת הייתי נוהגת כך (אורות,טלויזיה..)חשוב לציין שתמיד האמנתי בבורא עולם אך עד היום לא הבנתי את המשמעות האמיתית של שמירת מצוותיו והסתפקתי בלהיות "אדם טוב".במהלך חופשת הלידה נחשפתי מרצוני להרצאות של רבנים שונים בנושא מה שעורר אצלי את הרצון להתקרב לקדוש ברוך הוא.החלטתי לקחת על עצמי כיסוי ראש(כרגע לא מלא)והתחלתי להקפיד יותר על צניעות.אני מאוד רוצה לקחת את זה צעד נוסף במיוחד מבחינת שמירת השבת ולהקפיד יותר.אך העיניין מעורר אנטי קשה מצד חמתי ואף בעלי בטענה שהם חושבים שעשו לי "שטיפות מוח" ושאני נעשת "קיצונית".אני בסך הכול רוצה לקיים מצוות על פי שולחן ערוך ומכיוון שאיני באה מעולם זה אני לא ממש יודעת איך עושים ומאיפה מתחילים.מאוד חשוב לי לעשות שבת כהילכתה ואילו בבית חמותי אני מרגישה שזו לא הדרך שבה אני רוצה לחנך את בנותי.הצעתי לבעלי שנבוא לשבת בבית הוריו פעם בחודש ולא שבת כן שבת לא עלמנת לחזק אותנו כמשפחה הוא סירב והעיניין נגרר לויכוח שלא נפתר.מה עלי לעשות? איך עלי לנהוג?אני לא רוצה מצד אחד ליצור מריבה אך מצד שני אני מרגישה רע בבית חמותי ומתוסכלת מאוד מהמצב. בבקשה עזור לי

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; העצה שלי היא על מנת להצליח בדרכיך בעז"ה, העיקר שתעשי הכול בדרכי נועם, בצניעות ובשקט. כדי שתוכלי להתקדם, תשתדלי לכבד את בעליך וחמותיך יותר ויותר, ואל תימנעי מלשהות שם בשבתות, אלא תנהגי כל מצוות והלכות שאת מתחזקת בהם לעצמך, בלי הבלטה ועסק מסביב. כך תזכי לקדש שם שמים בהליכותייך, ולאט -לאט יצטרפו בני ביתך לצעדייך.

ברכה והצלחה;

יעקב משה