שמירת כשרות בחול

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני מתכנן טוס לחול למשך 5 ימים (צפון איטליה), ומאוד רוצה להשתדל לאכל כשר. לשם כך אני מתכנן להביא עימי קופסאות שימורים (טונה, תירס וכו). שאלתי היא: האם אני יכול לרכוש לחם ממאפיות ? מה לגבי פירות וירקות ? מסעדות חלביות ? משקאות כמו קולה ומותגים מוכרים ? גבינות ארוזות במכולת ? מה כן אוכל לקנות ללא חשש ? בכדי שאצליח לאכול בצורה סבירה ולשמור על כשרות. תודה

תשובה

שלום וברכה

פירות וירקות מותרים בצורה חופשית.

קוקה קולה ספרייט, בירה מותר.

לחמים עדיף להביא מהארץ, בדיעבד יש מקום להקל בלחם רגיל של מאפיות ולא בלחמים מיוחדים.

גבינות ומסעדות חלביות, אין לאכול ללא כשרות בפרט אם אתה מקפיד על חלב ישראל.

ישנם מסעדות רבות כשרות באיטליה, גם בונציה וגם באיזור אגם גארדה כתוב לי באיזה עיר תהיה ובעז"ה תוכל לאכול במסעדות כשרות.

אשמח לסייע לך עוד.