אמונה

שליטה על מחשבה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... 1. האם חשיבת מחשבות לא טובות כגון של עריות וכו´ זה עבירה אושפשוט לא כדאי לעשות כך בשבילי? 2.האם אפשר לגרם למוח לשכוח מראות לא טובים שראיתי? 3.איך אפשר לשלוט על המחשבה? חשוב שהרב ידע שכוח המחשבה אצלי זהו אחד מהכוחות החזקים שלי ולכן נורא קשה לי לשלוט עליו!!

תשובה

שלום רב!

מחשובות של עריות הם עבירה, יש לדעת שלנשים, אין עצם התאווה אין בו חטא.

לא כדאי ללחום נגד המחשבות בצורה ישירה, שאז הם מתחזקים יותר, אלא העצה היא להסיח דעת מהם, ולא להתייחס עליהם, ולא להתעסק בהם, ולהתעלם מהם, אף כשהם באות, כי אז הם יעזבו מעצמם, וכידוע שלא ניתן לחשוב שתי מחשבות בבת אחת על כן כאשר באה מחשבת עבירה, יש להתחיל ברוגע לחשוב מחשבה אחרת מעניינת, אוטומטית תסתלק המחשבה הרעה.

זאת ועוד מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך, לכך כדאי מאוד להשתתף בשיעורי תורה הקבועים, אפילו פעם בשבוע, לשמוע הרצאות וכו', ולמצוא עסקים מעניינים מותרים, ובתחבולות תעשה מלחמה.

כלל גדול אמרו בוץ שלא מכניסים בו מים חדשים, מתייבש, על כן אם תישמרי מכאן ואילך לא לראות מראות אסורים, בעז"ה תזכי לשכוח לאט לאט מכל המראות האסורים.

הצלחה וברכה,

יעקב משה