האם מותר להתלונן לתברואה על כלב של שכן?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אנו גרים בישוב קטן בו חלק מהתושבים מגדלים כלב ומשאירים אותו משוחרר וללא השגחה. אנו סובלים מהעניין מכמה סיבות:הילדים מפחדים וצואה לעיתים נמצאת בחצר שלנו. פנינו לועד המקומי - פרסמו את החוק [שיש לקשור כלבים וכו´] אבל בפועל לא נעשה דבר. האם מותר לנו להתלונן במחלקת תברואה על המשפחות המדוברות ביודעין שאם ילכדו כלביהם יושת עליהם קנס כספי? האם יש בכך הלשנה או מעבר על "ואהבת לרעך כמוך"? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לאחר התראה שתינתן לבעלי הכלבים והם לא יצייתו מותר להתלונן במחלקת התברואה. עדיף להתלונן ללא ציון שמות אלא שיש כלבים רבים המשוטטים ואתם מבקשים שהפקחים יסיירו במקום.