האם גבר שאנס אישה חייב להתחתן איתה.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי חבר שלמד בתיכון דתי,אך עם הזמן נהפך לאגנוסטיקן(בניגוד לאתאיסט שבטוח ח"ו שאין אלהים רחמ"ל) שטוען שלפי ספר דברים גבר שאנס אישה חייב להתחתן איתה(כמובן אם היא לא מאורסת או נשואה). ואני טוען שאם האונס נעשה בשדה ואיש לא שמע,או בעיר והאנס איים על הנאנסת שאם היא תצעק הוא יהרוג אותה,דינו של האנס הוא מוות,ואונס שמחייב נישואים הוא יחסים שנעשו ללא כל כפייה וברצון חופשי של הגבר והאשה. מי צודק?

תשובה

שלום וברכה

הוא חייב להתחתן איתה אבל היא לא חייבת להתחתן איתו הדבר תלוי ברצונה בלבד. מאחר והוא פגם אותה מוטלת עליו החובה להתחתן איתה, מאחר ובזמנים עברו היה לה קשה מאוד להתחתן. ובתנאי שהיא מסכימה לכך.

אנס של בחורה רווקה אינו מוות בבית דין של מטה, אם כי אלוקים שופט ומעניש, אבל לא כל דבר הוא מסר לבית דין של מטה ורוב המשפטים הוא מעניש לבד לא על ידי בית דין.