זוגיות

האם כל זוג שנכנס לחופה הוא זיווג משמיים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,

1. האם כל זוג שנכנס לחופה הוא זיווג משמים?

2. ולכן מה משמעות שגבר התחתן פעם שנייה עם רווקה?

3. מיהי הזיווג האמיתי שלו, אשתו הראשונה או האישה השנייה הרווקה?

4. איך יודעים אם הגבר הוא הזיווג שלנו האמיתי?

5. האם כל מי שגרוש פעם ראשונה איבד את זיווגו?

6. ומה משמעות אדם שגרוש פעמיים? תודה על התשובה המהירה.

תשובה

שלום וברכה

1. הם זיווג משמים, אבל לא תמיד זה זיווג נצחי, ולפעמים מדובר בזיווג זמני או בזיווג שאינו משורש הנשמה.

3. לא נוכל לדעת, כי לפעמים אכן האישה הראשונה היתה זיווגו, ועקב מעשיו או מעשיה החליטו בשמיים שלא ישארו יחד.

4. קשה מאוד לדעת.

5. לא מוכרח.

6. לפעמים האשמה היא בו, שהוא לא בעל מידות טובות, ולפעמים האשמה היא בבני הזוג, שמשום מה הוא נכשל פעמיים בנשים רעות מאוד וכדו'.