שאל את הרב - כללי

כיצד לשון הרע על משפיע צמחים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אשמח אם שאלתי תופנה ותיענה ע"י הרב זמיר כהן, מפאת קירבתו לתחום השאלה. ובכן, אני בוחנת את השפעת כוחה של לשון הרע על צמחים (ללא אזכור של מילים בעלות קונוטציה שלילית, אלא ע"י שיחה שמתוכנה עולה משמעות שלילית. כלומר, במקום שימוש במשפט: "דניאל שקרן", השתמשתי במשפט: "דניאל אינו דובר אמת"). הייתי מעוניינת, לאחר שצפיתי בהרצאות השונות בתחום שנמסרו ע"י הרב כהן, לקבל מידע מדעי. כלומר, אזכור והפניה למחקרים שונים מלבד לאלו שנמסרו בהרצאה. קראתי את "מסרים מהמים" של פרופ´ מסארו וכן את הספרים שפורסמו ע,י הרב. עם-זאת, האם ישנם מחקרים נוספים שנתפרסמו מאז, או שלא הוצגו בהרצאות? הנושא מעניין אותי מאוד ומשמש לי כנושא לעבודתי הסמינריונית. יוער כי בניסוי שערכתי התוצאות היו דומות לאלו שהוצגו בהרצאות. אין ספק, הנושא מעניין מאוד, והייתי שמחה אם בעזרתך הייתי מעמיק ויודעת יותר. תודה מראש, מוריה יצחק.

תשובה

שלום וברכה!

ד"ר צ'אנג: זה מאוד מעניין. בחשיפה למילה "חוכמה", כשהיא כתובה ביפנית, אנגלית וגרמנית, המים יצרו צורות קריסטליות דומות. למילה "קוסמוס", כשהיא כתובה ביפנית, אנגלית ויוונית, המים עשו את אותו הדבר גם כן. וכמו כן, המלים "אהבה" ו-"תודה". דבר המצביע כי זוהי לא המילה האינביוידואלית, השפה שהיא נאמרת בה או הרטט שמהווים את הסיבה להיווצרות, אלא המחשבה הטבועה מאחורי השפה או המשמעות המיוצגת ע"י השפה שמשפיעה על המים. אותה המשמעות או אותו המידע ייצור אפקט זהה, אפילו אם הוא מיוצג בשפות שונות וכו'.

ברכה והצלחה