נשים

קווים לדמותה של רבקה אמנו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב שמירת ואנחנו עורכות שיעורי נשים אודות נשים במקרא. ברצוננו לקבל פירושים הסברים אודות מעשי רבקה בנושא הבכורה והברכות כגון עידוד לבישת בגדים, התחזות, שקר לילדים לבעל ואת המקורות כמובן. אם אישה שאל מהו כיצד אישה צריכה לנהוג היום מה נלמד ממעשיה של רבקה.המון תודה והערכה

תשובה

שלום וברכה

ממעשיה של רבקה אין ללמוד מאומה בעניין זה מאחר וכל מה שעשתה היתה בנבואה של הקב"ה איליה שתעשה הכל לגנוב את הברכות וכמבואר בתרגום ובשאר המפשרים. אולם מה שנוכל ללמוד אולי מפרשה זו שלמרות שהיתה נבואה לרבקה לגנוב את הברכות מ"מ ניסוי כמה שיותר לדבר בלשון משתמעת לשני פנים ולא אמרו דבר שקר. מכאן נוכל ללמוד עד כמה יש להתרחק מהשקר.

בברכה